Opvangcrisis: de Moor weigert oplossingen en zet de deur open voor extreemrechts

FORCONS UNE SOLUTION FEDERALE / EIS EEN FEDERALE OPLOSSING

Opvangcrisis: de Moor weigert oplossingen en zet de deur open voor extreemrechts

Na de ontmoeting tussen een delegatie en Nicole de Moor vanmorgen is het desillusie en opstand die overheersen bij de asielzoekers van de #TocTocNicole bezetting en hun medestanders van de campagne “Stop de opvangcrisis”.  De staatssecretaris heeft geen enkele oplossing aangekondigd voor de duizenden asielzoekers op straat en weigert elk alternatief voorstel om snel verandering te brengen in de situatie. Deze woensdag wordt een “casserolade” georganiseerd om de regering-Vivaldi op te roepen om eindelijk een einde te maken aan een beleid dat de deur openzet voor extreem-rechts.

De bijeenkomst was erg zwaar. Mevrouw de Moor laat ons op straat staan en biedt ons niets aan“, vertelt XXX, een van de aanwezige asielzoekers. “XXX”

Voor de campagne “Stop de opvangcrisis” was deze bijeenkomst opnieuw een ontgoocheling en toont ze aan dat er geen wil is om de situatie echt te veranderen. Integendeel. Aan het einde van de vergadering verklaarde Sacha, woordvoerder van de campagne “Er is geen opvangcrisis, er is een illegaal, doelbewust en misleidend beleid dat de weg voor extreem rechts plaveit. Bovendien veroordeelt de staatssecretaris zo duizenden mensen om te overleven in onwaardige en vernederende omstandigheden. 

Zij stelt repressieve maatregelen voor in plaats van te werken aan echte oplossingen. 

De Campagne wil bovendien benadrukken dat extreemrechts een verraderlijke invloed uitoefent op het migratiebeleid van de Belgische regering, terwijl er oplossingen voorhanden zijn. Sacha betreurt dit : “Door de huidige mensonwaardige en onrechtmatige toestand te accepteren, lijken de regeringspartijen te hebben gecapituleerd voor de xenofobe retoriek die de samenleving teistert. Daarom roepen we Vivaldi op om orde op zaken te stellen en het opvangbeleid als eerste hefboom te gebruiken om de verspreiding van angst en haat tegen te gaan.

De campagne “Stop de opvangcrisis” heeft een oproep gelanceerd voor een casserolade (concert van potten en pannen) deze woensdag 24/05 om de regering deze boodschap luid en duidelijk te brengen. “Als we vandaag deze schendingen van basisrechten op het gebied van asiel en migratie aanvaarden, dan zetten we de deur open naar een verdere uitholling van mensenrechten in de toekomst. (…) Wij roepen daarom alle middenveldorganisaties, alle politieke krachten en alle mensen, ongeacht hun mening, op om opnieuw te mobiliseren en de regering op te roepen een einde te maken aan dit migratiebeleid, dat een voedingsbodem is voor extreem-rechts.

No Comments

Add your comment