Casserolade Toc-Toc Nicole op woensdag 24 mei om 17.30

FORCONS UNE SOLUTION FEDERALE / EIS EEN FEDERALE OPLOSSING

Casserolade Toc-Toc Nicole op woensdag 24 mei om 17.30

Samenkomst op woensdag 24 mei om 17.30 uur om de regering-Vivaldi op te roepen om te stoppen met een migratiebeleid dat extreem-rechts in de kaarten speelt.

Vivaldi voert een migratiebeleid dat systematisch en structureel de wet schendt en duizenden mensen onwaardige en mensonwaardige levensomstandigheden oplegt. De staatssecretaris voor Asiel en Migratie schuift repressieve maatregelen naar voren in plaats van te werken aan echte oplossingen. Na 18 maanden en met 3.000 mensen op straat lijkt het duidelijk dat de opvang “crisis” vooral een illegaal, opzettelijk en bedrieglijk beleid is.   

Vandaag lijken de regeringspartijen te hebben gecapituleerd voor de xenofobe retoriek die de samenleving teistert. Meewerken aan een dergelijk beleid is extreem-rechts in de kaart spelen.

Als we vandaag deze schendingen van basisrechten op het gebied van asiel en migratie aanvaarden, dan zetten we de deur open naar het uithollen van rechten van andere groepen in de toekomst.

Wij roepen alle middenveldorganisaties, alle politieke krachten en alle mensen, ongeacht hun mening, op om zich (opnieuw) voor deze kwestie te mobiliseren. De regering moet orde op zaken stellen en het opvangbeleid als eerste hefboom gebruiken om te reageren tegen extreem-rechts en zijn uitingen van angst en haat. De rechten van migranten moeten hier en nu gerespecteerd worden!

-> Breng aanstaande woensdag uw koekenpan, uw steelpan, uw pollepel, uw spatel… Het is tijd om herrie te schoppen tegen de regering!  

-> Volgende maandag komen we opnieuw samen voor de anti-fascistische en feestelijke manifestatie voor het gebouw van het Vlaams Belang in Brussel.

No Comments

Add your comment