[18/12] Migrants Day : Stop de opvangcrisis!

FORCONS UNE SOLUTION FEDERALE / EIS EEN FEDERALE OPLOSSING

[18/12] Migrants Day : Stop de opvangcrisis!

❄❌ FR ❌❄ Honderden asielzoekers slapen op straat terwijl de temperaturen ver onder nul dalen. Dit is volledig in strijd met de Belgische wetgeving en de Europese richtlijnen. Anderen, volwassenen, gezinnen en kinderen (NBMV), worden onder de meest precaire omstandigheden gehuisvest in onveilige woningen, waar de moeilijke sanitaire omstandigheden hen in gevaar brengen voor schurft en difterie. Al meer dan een jaar komt de Belgische staat zijn verplichtingen op het gebied van opvang van asielzoekers en de mensenrechten niet na. De staat werd meer dan 7000 keer veroordeeld door de arbeidsrechtbank en bijna 150 keer door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, maar de regering blijft de kop in het zand steken.

Deze situatie is de belichaming van een racistisch migratiebeleid dat op alle niveaus de waardigheid en de rechten van mensen schendt. Deze situatie moet dringend doorbroken worden !

📣 NL 📣 Deze zondag 18 december, ter gelegenheid van de internationale dag van de migrant. Laten we onze solidariteit tonen en de regering dwingen om haar verplichtingen na te komen. Er bestaan oplossingen voor de situatie. Het is een kwestie van politieke wil.

𝐏𝐑𝐎𝐆𝐑𝐀𝐌𝐌𝐄/ 𝐏𝐑𝐎𝐆𝐑𝐀𝐌𝐌𝐀:
🪧 Rassemblement / Betoging
🗣️ Prises de parole / Toespraken
🥁 Musique, instruments et tout autre source de bruit bienvenue ! / Muziek, instrumenten en andere bronnen van lawaai zijn welkom!
______________________
📍 Parc Maximilien – Maximiliaanpark
⏰12:30 – 14:00

No Comments

Add your comment