MOBILISATIE

FORCONS UNE SOLUTION FEDERALE / EIS EEN FEDERALE OPLOSSING

MOBILISATIE


Op 31 augustus worden de bewoners van de Wetstraat 91, naast het voormalige hoofdkantoor van de CD&V, weer op straat gezet. Sinds 26 april zochten een honderdtal dakloze asielzoekers een toevlucht in dit gebouw in hartje Brussel, waarbij ze staatssecretaris Nicole de Moor en de eerste minister rechtstreeks confronteren met de gevolgen van hun wanbeleid.

Deze mensen zijn nu gedwongen te vertrekken en opnieuw op straat te overleven.

Op 19 juni werd Fedasil veroordeeld door de rechtbank voor het niet respecteren van de rechten van asielzoekers, en werd Fedasil veroordeeld tot het goed beheer van het gebouw in de Wetstraat 91 en tot het opnemen van verantwoordelijkheid voor de bewoners. Fedasil koos er echter voor om dit vonnis naast zich neer te leggen, terwijl de levensomstandigheden in de bezetting steeds verder verslechterden.

Deze nieuwe uitzetting herinnert politici er op indringende wijze aan dat de opvangcrisis nog lang niet is opgelost. Deze ‘crisis’ is grotendeels het gevolg van de sluiting van verschillende asielcentra door Maggie De Block (Open Vld), Theo Francken (N-VA) en Sammy Mahdi (CD&V), voormalige staatssecretarissen voor Asiel en Migratie. Elke dag komen er nieuwe asielzoekers bij de duizenden die al op straat zijn, meer verborgen dan ooit. In de aanloop naar de verkiezingen is het dringend nodig om onze solidariteit te tonen met vluchtelingen tegen de racistische retoriek van extreem rechts.

Sluit je nog één keer aan bij het Toc-Toc Nicole gebouw, op donderdag 31 augustus om 17u, Wetstraat 91 om de uitgezette bewoners te steunen:

-> Tegen de haatdragende en racistische retoriek van extreemrechts, breed opgepakt en verspreid door het migratiebeleid van deze regering
-> Voor menswaardige opvang van alle vluchtelingen
-> Voor het respecteren van de rechten van asielzoekers

We gaan nog verder actie ondernemen om op de schande van deze laatste ontwikkelingen te reageren. Zolang de regering de wet niet respecteert, zullen wij hen eraan blijven herinneren!

No Comments

Add your comment